четвъртък, 24 май, 2018
0

Глобяват кметовете на Кирково, Глухар и Звезделина за непочистени речни корита

Санкционирано е и производствено предприятие в община Кирково

Екоинспекцията в Хасково ще състави 4 акта на кметовете на община Кирково, на селата Глухар и Звезделина в община Кърджали, и на производствено предприятие в община Кирково заради неизпълнени предписания за почистването на речни корита, съобщи РИОСВ – Хасково, цитирана от БТА.
Контролът на указанията, дадени за почистването на коритата и прилежащите им терени, е бил акцент на дейността на екоинспекцията през миналия месец. Извършени са 16 проверки, при което са установени и 10 нерегламентирани сметища в населени места извън речните корита.
Общо през април инспекторите са извършили 94 проверки на 89 обекта, сочи отчета на РИОСВ. При тях са дадени 44 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. На винарска изба в Свиленград е съставен акт за изпускане на отпадъчни води в дере, които не отговарят на нормите за заустване.
Глобени са и завод за метали в Кърджали в несъстоятелност за неизпълнение на предписание, както и физическо лице, което не е представило справка за изкупени и реализирани билки в пункт в село Константиново.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™