събота, 17 март, 2018
0

Станишев: Тези бюлетини трасират пътя на подготвена схема

Има официално съобщение за изземане на 350 000 отпечатани и готови за експедиция бюлетини, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на извънредна пресконференция по повод разкритията на прокуратурата.

„Прави впечатление, че тези 350 000 броя бюлетини, които са подготвени, съвпадат със социологически проучвания на няколко агенции. Може да се смята, че те трасират пътя за една подготвена схема – каза Станишев. – Този брой съответства на 10 % от очаквания утре вот. Той представлява около 25 депутатски места“.

„Не е ясно дали това е цялото количество незаконно отпечатани бюлетини. До 8 май тази печатница е трябвало да изпълни своята поръчка; днес сме 11 май. Най-вероятно не е цялото количество. Трябва да се приветства решимостта на Прокуратурата да следва закона; да пресече една арогантна по своя мащаб измама. Тя трябва да бъде подкрепена, както и действията на ДАНС. Прави впечатление, че тази операция е извършена без МВР. Възниква въпросът – дали МВР не се е опитвало да осуети тази проверка, каза Станишев. Президентът и премиерът да проведат разговор с главния прокурор, да изяснят защо МВР не е участвало в тази акция. Ако е имало препятстване, министърът и главният секретар на часа трябва да бъдат уволнени“, каза Сергей Станишев.

„Призоваваме българските граждани да гласуват масово, а всички медии – за масирано присъствие извън местата за гласуване“, допълни той.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™