събота, 17 март, 2018
0

ДПС: Опит за държавен преврат, искаме извънредно заседание на ЦИК

ДПС поиска извънредно заседание на ЦИК, това каза лидерът на движението Лютви Местан на извънредна пресконференция в централата на ДПС.

„На заседанието ЦИК да вземе решение и да задължи всички РИК и СИК да проведат изборите утре по следната процедура: да се считат за валидни само онези бюлетини, на които първият положен печат преди гласуването на българските граждани да бъде съчетан с положени ад хок, преди гражданинът да се упъти към тъмната стаичка, подписи на всички членове на СИК“, каза Лютви Местан.

За съжаление върху изборете утре вече ще тегне съмнението, заяви лидерът на ДПС.

„Фалшифицирането на изборните резултати, подмяната на вота на суверена, представлява, по същество, опит за държавен преврат и насилствено завземане на властта в републиката. Особено притеснително е, че никой в България днес не е сигурен дали намерените в печатницата 10 палета по 35 000 бюлетини са всички незаконно отпечатани бюлетини. Искаме да се проведе сериозно разследване дали вече не са раздадени бюлетини на български граждани в страната и в чужбина“, посочи Местан.
„Разкритията на прокуратурата и на ДАНС, че са отпечатани незаконно 350 000 бюлетини, с които се подготвя мащабна фалшификация на изборните резултати, по същество е опит за държавен преврат. Настояваме, прокуратурата да разследва дали не са налице основанията за подвеждане под съдебна отговорност по раздел 1 от глава 1 от НК – престъпления против републиката, а именно член 95″, каза още Лютви Местан.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™