понеделник, 19 март, 2018
0

Марин Райков: Нямаме вече отношения с тази печатница

Министерският съвет е приключил отношенията си с печатницата в Костинброд и по закон няма ангажимент да извършва последващ контрол, обясниха от пресслужбата на правителството. Оттам уточняват, че всички поръчани бюлетини вече са получени още на 8 май.

„Нашите взаимоотношения с тази печатница са приключили на 8 май. Министерски съвет няма задължение по Договор и по съществуващите в страната закони да осъществява постфактум контрол върху дейността на печатницата“, заявява министър-председателят Марин Райков по повод казуса с намерените 350 хиляди бюлетини в печатница в Костинброд.

„Всичко, което сме поръчали е получено и разпространено. Няма служител на МС, който да е бил арестуван или спрямо когото да е образувано предварително производство. Всички останали коментари ще бъдат направени след изборите като функция от установените от прокуратурата факти и обстоятелства“, казва още премиерът, цитиран от пресцентъра.

Премиерът изразява удовлетворение, че са взети всички предохранителни мерки, за да не се стига до евентуална злоупотреба и изразява благодарност на прокуратурата. Той призовава политическите партии да не се възползват от този случай, за да нарушават предизборното мълчание.

Количеството от 8 млн. 343 хил. бюлетини беше заявено и получено от печатницата, избрана след провеждането на обществена поръчка в сроковете, заложени в договора за изпълнение.

Всички заявени от МС и отпечатани бюлетини са получени от областните администрации на 8 май 2013-та година.

Съгласно Изборния кодекс броят на бюлетините, които се отпечатват трябва да съотвества на броя на избирателите в страната и чужбина + 10%, уточняват още от Министерския съвет.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™