събота, 24 март, 2018
0

Софийският районен съд не даде ход на делото срещу Хасан Азис

Софийският районен съд не даде ход на делото срещу кмета на Кърджали Хасан Азис за т.нар. Водно огледало, предаде репортер на агенция “Фокус”. Делото не започна, защото  на подсъдимия не е връчен обвинителният акт и призовката в законовия седемдневен срок.

Стана ясно, че Министерството на финансите не е изпратило представител, който да претендира за граждански иск.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството изпрати такъв представител, но магистратите отказаха да разгледат съвместно с делото гражданския иск за настъпили вреди, тъй като Хасан Азис е обвинен в опит за измама и не са настъпили реални щети. Следващото заседание е насрочено за 29 юни.

В групата, дошла да подкрепи кмета на Кърджали пред съда,  беше цялото общинско ръководство, общински съветници ,  тук бяха и отец Петър Гарена и мюфтията Бейхан Мехмед.

Обвинителният акт срещу Хасан Азис беше внесен в съда в средата на миналата година. Според прокуратурата действителната цена на имота е 846 200 лева, а Азис посочил 8 940 960 лева. Разликата от над 8 млн. лева са парите, с които той според обвинението е ощетил държавата като е отчуждил имот, влизащ в инфраструктурния проект.

Хасан Азис е обвинен и в опит да заблуди двамата министри, защото парите в крайна сметка не са платени. Според държавното обвинение, опитът е останал недовършен, поради независещи от кмета причини. Хасан Азис е единственият обвиняем за скандалния проект.

През април миналата година стана ясно и че, бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов и заместникът му Димчо Михалевски (сега депутати от БСП) са разследвани по подозрения за злоупотреби при проекта „Водно огледало“.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени