понеделник, 19 март, 2018
2

Синапов: Ако мога да вкарам в кооперацията отново средства по същия начин, пак ще го направя

Овцевъдна кооперация „Родопски звън” в Кърджали защити пред агенцията по селекция и репродукция в животновъдството проект за опазване на изчезващи породи животни през 2008 г. Усвоихме средствата правомерно, каза председателят на кооперацията Бойко Синапов, който е и председател на Националната асоциация на животновъдите.
Според проверка на Инспектората на земеделското министерство 229 377 лева държавни средства са били неправомерно изплатени по сключен договор през 2008 г. между Агенцията по селекция и репродукция в животновъдството и овцевъдната кооперация от Кърджали.

Проверката е направена заради сигнал на три животновъдни организации.
„Ако някой мисли, че неправомерно са били усвоени тези средства, нека заповяда. Аз се радвам, че ги използвахме, ако сега мога да вкарам в кооперацията отново средства по същия начин, пак ще го направя. Не мисля, че има някакво нарушение, коментира Синапов. По думите му всеки човек от кооперацията е получил средства директно по сметката си от агенцията.
Ние увеличихме стадата, запазихме породата, работим – ако агенцията има някакви съмнения, да заповядат. Спазваме договора, който е с продължителност от пет години и всяка година от агенцията идват на проверка, обасни той.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™