събота, 24 март, 2018
9

Хасан Азис: Делото е политическо, започва преди изборите

Хасан Азис с един от адвокатите си

Делото за “Водното огледало“ се очаква с нетърпение от нас и с още по-голямо нетърпение от управляващите, каза пред БНТ кметът на Кърджали Хасан Азис .
Делото е политическо, каза още той. На първо място едно досъдебно разследване, което е приключило на 25 март 2010 г., събрани са доказателствата, разпитани са свидетелите, предполага, че след 25 март е можело да започне делото срещу кмета на Кърджали. Какво налага  да минат 14 месеца,  а да се изчака 4 месеца преди местните избори? На второ място, как така министърът на вътрешните работи чете в НС част от обвинението срещу кмета. Откъде има тези документи? Питаме се няма ли разделение между съдебна и изпълнителна власт,попита кметът.
Единствено и само на българската съдебна система имам доверие, допълни той. За нас е много важно истината за “Водното огледало“ да излезе наяве. Аз съм оптимист по отношение на българската съдебна система, отделен е въпросът относно подбудите на управляващите.
Ние искаме делото да бъде открито, публично и обществено достъпно. Тези хора, които идват и ще идват от Кърджали, идват по собствена воля, със собствени средства. Не оказваме никакъв натиск върху съда. Настоявам, за да няма такива съмнения за политическо намерение, делото да не се провежда в София, а в Кърджали.

Аз приветствам коментара на г-н Азис, каза от своя страна Елеонора Николова, зам.- председател на БОРКОР – Център за борба с корупцията. Добре е това, че един гражданин очаква справедливо решение, каза още тя. Според нея делото не е политическо, “говорим за престъпление по Наказателния кодекс“ и кметът на Кърджали е свободен да прави каквито иска интерпретации.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени