вторник, 20 март, 2018
51

Златаровци успешно приключиха проекта „Ученически практики”

През първата седмица на месец май 36 ученици от 12 клас  на Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров”  в Кърджали,  участващи в проект ”Ученически практики”,  приключиха успешно своето професионално обучение в реална работна среда.

Проектът има за цел да подобри качеството на професионалното образование и обучение чрез усъвършенстване в практическо обучение на учениците от системата на Професионалното образование и обучение в съответствие с потребностите на пазара на труда.

В продължение на 240 часа  отличниците в  областта на хлебопроизводството, сладкарството, кулинарията, обслужването  и кетъринга с ентусиазъм и професинализъм  доказваха своите умения  в редица елитни заведения за хранене и развлечения в града ни. Всички, изпълнили  часовата си рамка  в проекта,  ще получат стипендия в размер на 300 лева.  В резултат на доказаните умения  някой от  нашите възпитаници ще бъдат назначени на постоянни трудови договори след дипломирането им, а друга част от тях  бяха отличени  допълнително с финансови средства.

Директорката на гимназията  инж. Кръстина Чорбаджийска изказва благодарности на работодателите от реалния бизнес сектор като отправя пожелание към тях  да бъдат все така активни в бъдещото ни  партньорство. Защото именно то ще  улесни  прехода от образователните инстутиции към допълнителното практическо обучение и най- вече ще повиши успешната реализация на младите хора на трудовият пазар.

 

 

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™