понеделник, 19 март, 2018
10

Акиф Акиф сигнализира за натиск, оказван на избирателите от служител на Горското

В общинска администрация Момчилград са постъпили сигнали от жители на общината, които се жалват, че седмици преди изборния ден служител на Държавното горско стопанство  в  Момчилград е извършвал проверки по селата, привиквал е граждани за съставяне на констативни протоколи за нарушения и актове и обещавал да ги отмени, ако гласуват за определена партия. Това съобщава кметът на община Момчилград Акиф Акиф в писмо до земеделския министър, до ръководството на ДГС – Момчилград, на Южноцентрално държавно предприятие, на РДГ-Кърджали, до Изпълнителна агенция по горите и областния управител на Кърджали.

Кметът на общината информира още, че в изборния ден служителят, като представител на партия ГЕРБ, се  срещал с лица, на които са съставени констативни протоколи, с цел оказване на влияние при гласуването. Обиколките продължили и на 13 май, като вече се съставяли актове според изборните резултати по населени места.
През миналата година същият служител от ДГС – Момчилград определял раздаването на дърва за огрев на местното население по неясни за местните хора критерии, вероятно също политически. Тогава общинската администрация проведе среща с кметовете на населени места, на която покани и директора на ДГС – Момчилград, и бяха указани местата, откъдето хората да добият дърва или да ги закупят от склад.
Кметът на общината моли за проверка на истинността на сигналите, свързани с изборите, и при потвърждаване настоява да бъде потърсена отговорност от служителя и да бъдат предприети мерки за спиране на действията му.

1 Коментар

1 коментар

  1. Анонимен...

    14.05.2013 at 20:35

    abe kmeteeeeeeeeeeee

    0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™