петък, 25 май, 2018
0

Създадоха първото „Детско полицейско управление“ в Момчилград

                                   Доброволци от  училището положиха тържествена клетва като членове на първото „Детско полицейско управление“ в школото. На тържественото откриване, което се състоя на 14 май,  в двора на училището  комисар Димитър Димитров, началник отдел „Охранителна полиция“ в областна дирекция на МВР поздрави новозаклелите се полицаи. Клетвата бе прочетена от Красимир Бънчев и е част от Етичния кодекс на „Детското полицейско управление“.

ОД на МВР и училището подписаха Споразумение и Декларация за партньорство.

ОУ „Д-р Петър Берон“ е едно от 199-те училища в страната, в което се открива детско полицейско управление към ОДМВР.

Доброволците от Първото „Детско полицейско управление“ ще бъдат обучавани от екип специалисти, сред които са старши инспектор Варадин Драгнев – началник група „Охранителна полиция“, Ангел Филипов – Инспектор детска педагогическа стая, Красимир Бънчев – инспектор пътен контрол и Станимир Тюрдиев – младши разузнавач в група „Криминална полиция“. Освен служителите от различните структури на „Охранителна полиция“, „Пътна полиция“, „Криминална полиция“ в обучението ще участват и психолози от психологическите лаборатории на МВР, експерти от БЧК, БТС и други партньори в града.

Учителският екип, който ще работи по осъществяване на програмата, е в състав Мариана Дайов,  ръководител на „Детското полицейско управление“, учителите Венета Филипова  и Гюлкибар Аптула и Гинка Кадиева – педагогически съветник.

Домакините отправиха музикален поздрав за успешната и ползотворна работа на Управлението и изнесоха тържествена програма.

Заложените теми и методически указания са внимателно разработени от група, в която влизат представители на МВР, Министерството на образованието и науката, Министерството на правосъдието, Българския младежки червен кръст, Българската православна църква, Българския туристически съюз. Идеите и темите са дългосрочни и са предназначени за двугодишно извънкласно обучение на деца от началните и прогимназиалните класове.

Целта е чрез теоретични и практически занимания, включително оказване на детска полицейска лична защита да се осигури безопасност на движението по пътищата, долекарска помощ, здраве, етика и право и други, децата да получат съответните умения.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™