неделя, 18 март, 2018
0

Лютви Местан предпочете да е депутат от Кърджали

Общо 20 от новоизбраните депутати бяха водачи на по 2 кандидатски листи по време на изборите. Вчера те посочиха от кой район стават народни представители. Лидерите на ГЕРБ и БСП Бойко Борисов и Сергей Станишев избраха София, независимо че по време на кампанията бяха водачи съответно в Пловдив-град и в Стара Загора. Председателят на ДПС Лютви Местан е посочил Кърджали. Така от Хасково ще влезе следващият в листата. Волен Сидеров също е предпочел София пред Варна. Най-тежкият мандат се оказа този в Смолян. За 1 депутатско място там бяха необходими 17 638 гласа, пише „Стандарт“.

Двама професори се оказаха доайените на 42-рия парламент. Любимецът на поколения българи Стефан Данаилов, който от години е лице на БСП и историкът археолог проф. Станислав Станилов от „Атака“ са най-възрастните избраници в новото Народно събрание. На Ламбо, който е на 71 години, най-вероятно ще се падне честта да води първото заседание на парламента до избор на председател. В миналото Народно събрание тази задача бе поверена също на депутат професор от БСП – Андрей Пантев.

Като цяло в парламента преобладават хората между 40 и 50 години, висшистите и мъжете. Почти всеки от народните избраници къта диплома от университет, а някои и по две-три. Сред професиите на депутатите очаквано доминират юристи и икономисти, не са малко и лекарите. Най-много представители на силния пол има в ДПС, а на най-много дами залага ГЕРБ. Като най-млад народен избраник пък се очертава 26-годишният Шендоан Хамзи Халит от Павел баня, избран от ДПС и вече натрупал управленски опит като общински съветник.

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™