събота, 24 март, 2018
38

Милко Багдасаров: Направихме сериозен пробив в Кърджалийско

След 19 години БСП имаме народен представител от Кърджалийско, това се отчита и в национален мащаб.  Направихме сериозен пробив, за нас това е голяма победа, заяви на първата си пресконференция народният представител от Коалиция за България от 9-ти Кърджалийски многомандатен район Милко Багдасаров.  Ние сме единствената партия в областта, която има сериозен ръст в резултата – близо  50 %  в сравнение с 2009 г. и 40 %  спрямо изборите за местна власт  през 2011 г.,  поясни Багдасаров.  Хората ни повярваха, разчитат на нас.  От предизборния щаб тръгват по селата в региона, за  да благодарят за подкрепата. За  всяко едно са подготвили плакати, на които  е написано: „Приятели, благодарим ви за подкрепата”.

На тези избори в сравнение с 2009 г. БСП е повишила резултата си около 2000 гласа в община Кърджали ,  голяма част са избиратели  от  турския етнос. Сега партията присъства в почти всички населени места, което   преди е било  голяма слабост. Етническият вот до голяма степен е преодолян. Това се вижда и от резултатите на ДПС, казва Милко Багдасаров.  В момента по-важно е да успеем да съставим програмно правителство. Ние сме сериозно партия, ще седнем, ще анализираме, най-малко ще бъде несериозно аз да казвам какво ще се случи. Така  Багдасаров отговори на въпрос за слуховете, че ще става министър на образованието или областен управител. Ще направим най-хубавото за Кърджали и региона, заяви депутатът.  Заяви, че ще остане президент на волейболен клуб „Арда“  и ще се върне на директорския пост в СОУ “П.Р. Славейков” след изтичане на депутатския  му мандат.

Багдасаров обяви,че основната цел на БСП е била  свалянето на ГЕРБ от властта  и търсенето на нов стил на управление .  Категорично стоим за идеята за програмно правителство и за нова социална политика.  Един от приоритетите  ни е  образованието. Ще се заложи на  увеличаване на финансирането, мотивацията  на ученици и родители,  както и на цялата общественост.  За кърджалийско  приемане на система за засилено изучаване на български език, което е в  основата на  доброто образование, каза той . Това трябва да се проумее от всички, казва народният представител.  Според Багдасаров  няма да има конфликти с  колегите си от ДПС, които настояват за задължително  изучаване на майчиния език.  Това и сега може да се прави в  часовете по задължително избираема подготовка.

Другият приоритет е в сферата на спорта.  Милко Багдасаров ще работи и за подобряване на спорната база. Според него в Кърджали трябва да има поне 5-6 игрища с изкуствена трева, както и в селата.   Другият приоритет е съживяването на икономиката и преодоляване на безработицата. Багдасаров подчерта, че трябва да се развие промишлената зона край града, инфраструктурата около Водното огледало. Ще работи и  за отварянето на ГКПП Маказа. Той бе категоричен, че с  другия депутат от  извън ДПС  Димчо Михалевски,  избран от Бургас, ще направят всичко възможно това да се случи.  Развитието на земеделието в региона също е важен приоритет.  Според  Багдасаров  в тютюнопроизводството трябва да се върнат позициите, когато е имало 18 000 тютюнопроизводители, а не 5400 както е сега. Ще предложи тройно намаляване на осигуровките на земеделските производители, премахването  на данъка върху субсидиите и печалбата и забрана за износ на суров тютюн.  Коалиция за България ще предложи връщането на старото положение за пушенето на обществени места, когато имаше помещения за пушачи и непушачи.  Багдасаров ще подкрепя инициативите на програмното правителство, свързани с повишаване на минималната заплата, пенсиите и подкрепата за майките.

 

 

 

 

6 коментара

6 коментара

 1. Анонимен...

  18.05.2013 at 14:28

  БСП нямат място в парламента

  0
 2. Анонимен...

  18.05.2013 at 01:54

  нека има нещо различно от досегашните депутати от ДПС те не могат да ни представляват в парламента

  0
 3. Анонимен...

  18.05.2013 at 01:48

  samo BSP

  0
 4. Анонимен...

  18.05.2013 at 01:33

  ГЕРБ и те си имат депиуат, що за него мълчите

  0
 5. социалист

  18.05.2013 at 01:30

  да не е лесно да ги победиш , но някои поне правят опити, а не се оплакват

  0
 6. Анонимен...

  18.05.2013 at 01:21

  Колко е сериозен, като ДПС управляват в Кърджали

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™