четвъртък, 24 май, 2018
0

Студенти и преподаватели от филиал “Любен Каравелов” отбелязаха 24 май

Днес  студенти и преподаватели от  филиал “Любен Каравелов” на ПУ “Паисий Хилендарски” отбелязаха 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.  В актовата зала  новия директор доц. д-р Иван Джамбов  говори пред студентите за   приноса на двамата братя Кирил и Методий.  Доц. Джамбов показа на студентите  кадри от посещението му заедно със студенти на паметната плоча на Св.  Кирил в църквата „Сан Клементе“ в Рим. Той  награди  студентите отличници,  програмата програма продължи с концерт под надслов “Разпространение на българските букви по света”.

Сред официалните гости бяха временно изпълняващият длъжността  областен управител Кирил Колев,  директорът  на Регионалната здравна инспекция доц. д-р Жени Стайкова, дм, директорът на отдел “Образование” към община Кърджали Ширин Сюлейман и енорийският свещеник Отец Петър Гарена, преподаватели и директори на училища. .

Ръководството  на университета преговаря  с преподаватели от различни факултети,   за да  могат да бъдат въведени  нови специалности в кърджалийското висше училище, обяви  пред  журналисти   доц. Джамбов. Той вече се е консултирал с преподаватели от Биологическия факултет  и от факултета по физика.

Общо 800 студенти учат във филиала в 8 специалности. Обсъждан е вариант за връщане на специалността тюркология, която се изучава в момента в  Пловдив. Темата е била коментирана между ректора на висшето учебно заведение и консула на Република Турция. Интересът към нея е заради въвеждането на задължително обучение на майчин език. Според доц.д-р Иван Джамбов най-предпочитаните специалности във висшето

учебно заведение са икономика, стопанско управление и туризъм. Конкуренцията в Кърджали между висшите заведения е голяма, но запазваме колегиалните си отношения, добави той.

Нямаме решение за увеличение на таксите за студенти и засега не предвиждаме такова, добави той. Това се прави от академичния съвет, а ние се съобразяваме с тях, каза още Джамбов.

4 коментара

4 коментара

 1. Анонимен...

  18.05.2013 at 01:56

  студенти бяхме ние преди 20 години, сега работят на по три места и пак няма пари

  0
 2. Анонимен...

  18.05.2013 at 01:34

  Студент да си в днешно време

  0
 3. Анонимен...

  18.05.2013 at 01:30

  Браво

  0
 4. Анонимен...

  18.05.2013 at 01:19

  Кой е този нов доцент в Кърджали?

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™