четвъртък, 24 май, 2018
0

Най-младият депутат е 22-годишният Кристиян Димитров

За първи път в демократичната си история България ще има депутат, роден след 10 ноември 1989 г. Най-младият депутат в 42-рото Народно събрание е роденият през 1991 година Кристиян Димитров. Той е завършил гимназия в София и откакто е пълнолетен, е под знамето на „Атака“.
Членството в младежката организация отваря врати към шеметната кариера и в ДПС, съобщава БТВ. 25-годишният Шендоан Халит ще бъде най-младият депутат на Движението. Той е бил строител и сладкар, а от 20-годишен е общински съветник в Павел Баня. Дипломира се в Пловдив в специалност „Стопанско управление“.
„На 2 юни навършвам 26 г. Преди 8 г. станах част от Младежкото ДПС, гласувах за първи път и след 8 години, два мандата през местното самоуправление, сега вече народен представител от листата на ДПС в Стара Загора,“ разказа той за кариерата си.  Родителите му са се преселили от Ардино след Възродителния процес. Шендоан смята, че ще е най-полезен в комисията по местно самоуправление. Амбициите на най-младия му колега от „Атака“ засега са загадка.

Най-възрастният народен избраник пък е Стефан Данаилов. Като доайен, той ще има честта да открие първото заседание на новия парламент на 21 май.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™