вторник, 20 март, 2018
2

След реставрацията вила „Армира“ може да влезе в списъка на 100-те Национални туристически обекта

След реализация на проекта за реставрация на антична вила „Армира” целта е да бъде включена в 100-те Национални туристически обекта на България. Това заяви  Гергана Кабакчиева, археолог от Национален археологически институт с музей при БАН, и ръководител на проекта за реставрация на Антична вила „Армира”.
„Със завършването на този проект, вилата се доближава до т.нар. завършен туристически продукт, и ще стане един от най-забележителните пунктове или дестинации в туризма на България. Границата е отворена и много гръцки туристи посещават обекта. Само за празниците около Великден, антична вила „Армира” е посетена от над 500 души. Пет пъти се е увеличил туристическият поток като цяло към Ивайловград. Това са доста значими неща, и като цяло за общината този проект е много важен, защото природата е много красивa, климатът е много приятен и има всички дадености да се развие като голям туристически център. Самата вила е исторически паметник с национално и наднационално значение”, каза Кабакчиева.
Собственикът на фирмата, която е спечелила проекта за изпълнението на реставрационните и консервационни дейности, е уверил хората, че ще може за 6 – 7 месеца, а не за 12 месеца, проектът да бъде завършен.
Цветелина ПЕНЧЕВА

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™