четвъртък, 24 май, 2018
0

Ако се повтори тройната коалиция, чака ни по-грозно чудовище от ГЕРБ

Знаете ли защо у нас нищо не се променя и всичко се върти в кръг?

Защото никой   от  тези, които са се наели с властта в България,  не  поема своята отговорност за управлението на страната. Даваме власт на едни хора, за да  водят  държавата към добро.  И  накрая нямаме  право да им търсим отговорност за това, което са свършили.  А те, сдавайки властта,  се скриват  и  изчакват да  избралите ги  да забравят  злото,  което  са сътворили.

Все по-рядко  нормални хора искат да имат нещо общо с политиката. И това е добре дошло за политиците от прехода, окупирали властта и  предавайки  си я като щафета.

Българският народ  открай време   смята политиката като средство да постигне   своите цели,  а   институциите и законът  също са средство за това. Партиите  у нас са все още банди, които се борят  дори и за територия.   У нас политиката е надхитряне,  интриги,  клеветене  на опонента,  както и умението ловко да се измъкнеш, ако те хванат в крачка. Това отваря вратите на всякакви невежи театрали, нагли лъжци, които  от всяка ситуация  излизат   с  вид на победители и недосегаеми.

Драмата  на българският избирател е, че все още няма представа какво е политика.  Отричането на рационалните доводи,  вярата в  появата на спасител  родиха явлението ГЕРБ  и го докараха на власт.  Вотът през 2009 г. беше  протест против статуквото.  Безпринципно създадената  тройна  коалиция  между БСП, ДПС и НДСВ отврати  много от гласоподавателите.  Разбра се за  заменки, корупционни схеми  и всичко това  доведе до желание  за възмездие. И това възмездие  се нарече ГЕРБ. Остава ни надеждата, че   сега политиците   няма  да  забравят уроците от миналото. Защото,  ако се повтори  тройната коалиция,   след 4 години  срещу  тях ще се изправи  още по грозно чудовище от ГЕРБ.

1 Коментар

1 коментар

  1. Анонимен...

    22.05.2013 at 00:18

    никога повече ГЕРБ!

    0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™