петък, 25 май, 2018
0

ДПС не се отказва от намерението си за митинг в центъра на Джебел утре

Административният съд в Кърджали обяви, че това е невъзможно след заповед на кмета Бахри Юмер

От ДПС не се отказват от провеждането на митинг в Джебел утре. Не ги спира решението на  Административният съд в Кърджали обяви, че това е невъзможно след заповед на кмета Бахри Юмер. Съдия Мария Божкова отхвърли жалбата на областния лидер на партията Изет  Шабан и общинският председател Хюсеин Мустафа срещу  заповед на кмета Бахри Юмер  от 16 май, разрешаваща митинг на зелени площи в периферията на града. Според Бахри Юмер   в града ще дойдат над 30 000 души и провеждането на партиен митинг  е предпоставка за  евентуален конфликт. Затова той  отказа  да разреши на площада  в града  да има политически митинг, който ще съвпадне с общоградското честване.

Според Изет Шабан и Хюсеин Мустафа са допуснати съществени нарушения на административното производство и те изразяват несъгласие с определеното място  за митинга на Движението.   ДПС са решени да проведат своя митинг в центъра на Джебел  и не приемат постановлението  на Административния съд в Кърджали.

Те припомнят, че  в срок  са внесли уведомление в община Джебел за разрешение на митинга на площад „19 май“ от 10 до 14 часа. Кметът Бахри Юмер  издава заповед, с която той бе забранен с мотива, че не бива на празника на града да има политически прояви.  ДПС от своя страна обжалва  в съда кметската заповед и  тя е обявена за нищожна. Тогава Бахри Юмер издаде нова заповед, в която е посочено място, различно от  исканото от Движението.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™