неделя, 24 юни, 2018
0

Венцислав Димитров, издирван за обира на трезора в Кърджали, е убит в Перник

34-годишният криминално проявен Венцислав Димитров – Мечан е убит тази нощ в Перник. Мъжът е застрелян в автомобила си пред собственото си заведение в кв. „Изток”. Убит е на място. Сигналът е подаден около 00,55 ч. на тел. 112. Незабавно след убийството е сформиран разследващ екип от служители на ОДМВР – Перник. Извършен е оглед на мястото на инцидента и са предприети незабавни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия.
Вече е извършен и вторият оглед на местопрестъплението. Работи се активно по установяване на извършителите. За момента причините за убийството не са ясни. Венцислав Димитров – Мечан е бил криминално проявен заради касоразбиване, кражби на автомобили, изнудване, рекет, съобщиха от полицията.
Венцислав Димитров-Мечан е криминално проявен. Занимава се с разпространение на наркотици, лихварство, изнудвания, касоразбивачество и кражби на автомобили. Той е собственик на заведението „Лого” в пернишкия квартал „Изток”. Това е второ покушение срещу Венцислав Димитров. Първото е извършено на 22 юли 2008 г., когато Венцислав Димитров е прострелян с три куршума в раменете и като по чудо оцелява.
На 14 февруари е обявен за общонационално издирване във връзка с обира на трезора в Кърджали, смята се, че е част от групата на Валентин Кирилов-Пуйката. На 04 март е заловен и след 24-часово задържане е пуснат. От полицията не успяват да свържат Мечан с престъплението, за което го задържат, и това е причината да го освободят.
Първата му сериозна „изява” в престъпните среди е свързана подозрения, че участва в грабежа на автомобил инкасо на Първа инвестиционна банка, който е извършен пред „Техномаркет–Божурище” на 28 февруари 2007 г. в 20:25 минути. Тогава са откраднати 500 000 лв. и злато за 50 000 лв.
В криминалните среди Венцислав Димитров носи още титлата – Доктора, заради изкусните му умения при отваряне на сейфове.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™