сряда, 21 март, 2018
0

Холандският посланик поведе момчилградчани на велообиколка

Холандският посланик Карел ван Кестерен, придружен от кмета на Момчилград Акиф Акиф  поведоха  днес  момчилградчани на велообиколка. С тях бяха  двамата заместник кметове Севдалин Огнянов и Ерол Мехмед,  представители на сдружение „Велоеволюция“  и жители на града.  Дипломатът  видя парка, училищата , спря в храма „Свети Цар Борис І Покръстител“. За сигурността на велосипедистите бдеше полицай , също  на колело.

Проектът с велосипедите има  за  цел да даде възможност за споделяне на холандския опит по отношение на велосипедния транспорт в различни градове на България. Това до известна степен е и реклама за Холандия тук.  Надяваме се двустранното ни сътрудничество да е основано най-вече на частната инициатива, на бизнеса, който да работи в полза и на двете страни, коментира дипломатът. Обиколката „Момчилград на колела” е част от българо-холандска инициатива „Всички на колела” за популяризиране на велосипедния транспорт в България.   Община Момчилград се включи в нея, тъй като миналата година по идея на кмета на общината Акиф Акиф бяха купени 3 велосипеда за придвижване на къси разстояния, които използват служителите.

От 14 часа  ще има забавно състезание с велосипеди за ученици, утре посланикът ще открие работно ателие „Мисли велосипедно”. В него ще участват строителни и пътни инженери, общински съветници, служители на общинска администрация, специалисти. Ще бъдат направени презентации за велосипедна политика и планиране на велосипедна мрежа, ще бъдат представени технически параметри за развиване на велосипедна инфраструктура. Инициативата „Всички на колела” е финансирана от Холандското посолство в България. По нея работят Сдружение Велоеволюция и Taofes, консултанска компания по околна среда. Партньори са Университетът по архитектура, строителство и геодезия в София и Холандското велосипедно общество.

5 коментара

5 коментара

 1. Анонимен...

  21.05.2013 at 23:56

  Поздравления за идеята

  0
 2. Анонимен

  21.05.2013 at 16:00

  Momchilgrad e nay-evropeyskya grad v kardjaliisko

  0
 3. Анонимен...

  21.05.2013 at 15:46

  haha kmet na kolelo, ne se vijda vseki den. Bravo na Akif che ne go e strah da se pokaje kato chovek

  0
 4. Анонимен...

  21.05.2013 at 15:42

  само това ни трябла, щото другото в града е наред

  0
 5. Анонимен...

  21.05.2013 at 15:41

  Браво

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени