понеделник, 19 март, 2018
14

Посланикът на Холандия: Страната ни отваря трудовия си пазар за българите от 2014 г.

Днес научих, че 50% от младите хора на Момчилград живеят и работят в чужбина, иска ми се да имат по-добри условия и те остават в България”, коментира    днес холандският посланик  Карел ван Кестерен.  Мисля, че новото правителство трябва да се заеме с работа по най-бързия и добър начин, както казва президентът Росен Плевнелиев и да не губи много време в политикантстване. Нашите наблюдения са, че едно от най-важните неща са условията за правене на бизнес.  Усилията на посолството винаги са били за привличане на холандския бизнес в България, за съжаление обаче това още не е факт, дано  има успех в бъдеще.

Посланикът на Холандия  бе категоричен,  че  страната му няма да затегне режима на трудовата миграция за българите, а   ще отвори трудовия си пазар от 1 януари 2014 г.  В момента работим много активно за създаване на правила, за да се избегнат моменти като експлоатация на хора в нашия бизнес.  Смятаме, че някои българи са се възползвали от системата в Холандия, но това не означава, че България се е възползвала, т.е. ние сме партньорски държави и си имаме пълно доверие, заяви дипломатът.  През юни  в София ще пристигне експертна мисия, която съвместно с българското правителство ще работи над всички отворени въпроси за трудовата миграция и ще търси най-добрите и оптимални за двете страни варианти.

Трябва да сме много щастливи, че в България нещата се случват по един много нормален и демократичен начин. Да се надяваме, че този политически процес ще доведе до едно силно правителство, което да прави най-добрите избори в интерес на хората, коментира дипломатът ситуацията у нас. Според него проектите с европейско финансиране  трябва  да продължават ефективно и позитивно, да няма напрежение, а да се случват по-хубави неща на хората.

Той изрази надеждата си, че  в обозримо бъдеще България ще влезе в Шенгенското пространство, тъй като страната е част от европейския проект .

 

2 коментара

2 коментара

 1. Анонимен...

  22.05.2013 at 00:41

  че досега затворен ли беше

  0
 2. Анонимен...

  22.05.2013 at 00:08

  Как да сме щастливи като я няма демокрацията?

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени