петък, 23 март, 2018
14

Спектакълът „Опасни игри“ обра овациите на кърджалийската публика

С бурни аплодисменти  наградиха кърджалийци режисьорския дебют на нашата сцена на директора  Димо Димов.  На брилянтно актьорско изпълнение,  прекрасна режисура и сценография се насладиха зрителите на спектакъла  „Опасни игри“ , представен снощи  от  театър „Димитър Димов“ със сцена „Кадрие Лятифова“ . В ролите на  петимата тийнейджъри се въплътиха  Тюркян Юмер, Станислав Дойнов, Гълъб Бочуков,  Якуб Якуб и Атанас Атанасов.

Те ни  пренесоха в Тел Авив , където в летния следобед  четирима младежи срещат своя съученичка в мръсния заден двор на киното.  Двори, която скучае на двора, е изкушена от идеята за разходка от четирима  връстници. От жегата, от скуката и дрогата игрите им стават  все по-опасни и се стига до най- страшното. Следват разпитите, присъдите.  Четиримата тийнейджъри  са защитавани от адвокати, които опитват да  открият оправдание за  злото, което са извършили.  А прокурорът, в ролята на който бе  актрисата, изпълняваща ролята на Двори,  влезе в диалог с публиката , за да потърси отговора  чия  вината. Когато едно дете не получава любов и разбиране в семейството си, то я търси в тъмните места, бе  посланието към  родителите.  А  младите хора  от публиката   си тръгнаха , търсейки всеки за себе си  отговорите на въпросите  кой е виновен и дали това е начинът да прекарваш времето си. За  вината и невинността и за това може ли една присъда да поправи непоправимото. Къде е справедливостта?

Постановката е добър опит на  режисьора Димо Димов да привлече  в театъра тийнейджъри с пиесата „Игри в задния двор“. Той е избрал една от най-популярните израелски пиеси  в света, поставяна в десетки страни, написана  по действителен случай .  В България   е преведена и представена  за първи път в Младежкия театър през 2011 г.

Сценографията  на кърджалийската поставка е на Николай Нинов, музиката е на Йълдарай Аптурахман. Участва и Петър Митрушев.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™