неделя, 18 март, 2018
21

НАП проверява отчитат ли се приходите от абитуриентските балове

Масирани проверки в обекти, посещавани покрай абитуриентските балове, започнаха инспекторите от НАП Пловдив. На обстоен контрол до края на месец май ще са както ресторанти и дискотеки, в които има организирани ученически и семейни тържества, така също фризьорски салони и фотографски ателиета, които са неизбежна част от подготовката на зрелостниците.  За целта, служителите на отдел „Оперативни проверки“ в НАП Пловдив са се допитали до представители на гимназиите в кои питейни заведения са направени резервации за провеждането на абитуриентски балове.

Проверките ще обхванат не само Пловдив, но и големите градове от Южна България, които са в обхвата на тукашната дирекция на НАП – Стара Загора, Хасково, Пазарджик, Смолян и Кърджали.

Ще се следи за това дали коректно и изрядно се отчитат продадените куверти и приходите от продажби на място в заведенията. Според сигнали и информации, постъпващи в приходната агенция, търговските обороти по време на абитуриентската еуфория не се регистрират навсякъде редовно, което води до укриване на дължими данъци.

 

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени