вторник, 20 март, 2018
86

Николай Колев: Целта ни във всяко състезание ще бъде първото място

Николай Колев едва ли има нужда от представяне като един от най-изявените състезатели в историята на българския плажен волейбол. През сезон 2012 година той игра в тандем със Златан Йорданов. От петте си участия в турнири от Националната верига двамата винаги бяха сред полуфиналистите и постигнаха едно първо, едно второ, две трети и едно четвърто място. Опитният волейболист неведнъж е бил шампион на България и на Балканския полуостров, а най-големият му успех в кариерата е третото място от турнира CEV Чалънджър през 2009 година в Нови Сад (Сърбия) в тандем с Невен Нешев. Ники Колев разказа пред BGvolleyball.com за своите планове относно лято 2013, като съобщи новината, че през новия сезон ще играе заедно с друг реномиран плажен волейболист – Константин Митев.
– Как върви подготовката за предстоящия сезон на пясъка?
– След края на сезона в зала почивах десетина дни. След това започнах подготовка във фитнеса, която продължи около 40 дни. Сега вече повече от седмица играем на пясъка. Звучи малко късно, но след като няма турнири в България преди 22 юни, няма и турнири наблизо извън България, мисля, че е нормално. Готвя се с Константин Митев. През този сезон ще играя с него.
– На какво се дължи тази промяна?
– Партньорите и на двама ни са повикани в националния отбор по волейбол в зала. Златко засега не попадна в разширения състав при мъжете, но може да бъде повикан по всяко време. Затова, когато Коце Митев ми предложи да бъдем партньори на пясъка, аз приех.
– Как сте със здравето?
– Здрави сме и се подготвяме пълноценно.
– Какви са плановете ви за предстоящия състезателен сезон?
 – Основно ще играем на всички турнири в България. Както винаги, целта ни във всяко състезание ще бъде първото място. В чужбина смятаме да играем на Мастърса в Нови Сад от Европейската верига. Искаме да участваме и на Европейското първенство в Австрия, но не се знае дали ще ни стигнат точките. За съжаление едно участие в чужбина излиза около 1500 – 2000 лева и без солидни спонсори трудно можем да пътуваме повече.
– А вие как сте със спонсорите?
– Имам обещание от три-четири фирми в Кърджали за спонсорство, но парите, за които съм се договорил с тях, ще ни стигнат да покрием разходите си по участията в българските турнири.
– Какво мислиш за провъзгласената наскоро от БФВ стратегия за развитието на плажния волейбол в България?
– Не съм напълно запознат, защото в последните години основно само се говори. Като не се тренира целогодишно, като няма екип от хора, който да се занимава с плажните двойки на България, вече ни изпревариха държави, за които преди години беше немислимо да се сравняват с нас в плажния волейбол.
2 коментара

2 коментара

 1. Анонимен...

  24.05.2013 at 00:43

  Успех!

  0
 2. Анонимен...

  24.05.2013 at 00:34

  Защо не им помагат на момчетата?

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™