събота, 26 май, 2018
0

Илия Илиев поиска кметът да се отчита всеки месец, съветниците не приеха

На днешната сесия  съветниците гласуваха приемане на отчет за състоянието на общинската собственост и резултатите от нейното управление през 2012 г., както и годишните отчети за 2012 г. на едноличните търговски дружества със 100% общинско участие в капитала.  Следващата точка бе  разпределение на жилищния фонд през 2013 г., гласуваха я с мнозинство. Приеха допълнение и изменение на Програмата за управление и разпореждане с имоти общинска собственост за 2013 г.

Дебат имаше при  гласуване на точката за определяне на пазарни оценки на имоти – общинска собственост, включени в Програмата за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост за 2013 г. , както и даване съгласие за продажба и определяне начина на продажба на имотите.  Илия Илиев от ГЕРБ предложи  на всяка сесия на общинския съвет  да започва  с отчет на кмета  за това,  какви  приходи има общината за предишния месец,  както и разходите. Той мотивира това си искане с  осигуряването на по -голяма прозрачност в работата на  общинското ръководство. Предложението му  бе подложено на гласуване, 10 съветници го подкрепиха, останалите   се въздържаха от гласуване.   Илиев  заяви, че е изненадан от  вота на колегите си.  Може би сте доволни, че общината е натрупала толкова задължения, обърна се той  към колегите си.

В отговор кметът Хасан Азис   призова   популизмът  да отстъпи място на конструктивизма. По отношение на отчета за  приходите има законови срокове и те трябва да се спазват,  поясни той. Ако говорим за   управлението на местно ниво, трябва да   не пропускаме и управлението на  правителството досега, добави той

При   гласуването на точката за даване на съгласие за провеждане на обществено обсъждане за проекти, финансирани чрез поемане на дългосрочен дълг от община Кърджали Милан Миланов от БСП предложи  от името на съветниците от групата  да се промени подходът при  обявяването на обществените обсъждания.  В момента  към това се подхожда малко формално, подчерта той.  И е  става  пир нисък  обществен интерес.  Миланов  предложи да се  канят синдикати, неправителствени организации, свързани с темата за обществено обсъждане.

 

2 коментара

2 коментара

 1. Анонимен...

  24.05.2013 at 00:42

  Борисов що не се отчита и той

  0
 2. Анонимен...

  24.05.2013 at 00:31

  и защо пък да се отчита

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени