вторник, 20 март, 2018
22

Момчилград празнува 24 май

Момчилград отбеляза с  празнично шествие 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Ученици и учители преминаха тържествено през централната част на града. Празникът събра първокласниците, абитуриентите, техните близки и приятели, стотици момчилградчани.

„Създаването на славянската писменост днес се чества като всебългарски празник, уникален по рода си в европейски мащаб и затова с гордост отбелязваме, че просветените братя Кирил и Методий са и съпокровители на Европа”, заяви  в словото си зам.-кметът на общината Ерол Мехмед. Той каза още:”Специално искам да поздравя абитуриентите. Никога не забравяйте че „напред науката е слънце” и ако искате да успеете трябва да учите през целия си живот. Пожелавам Ви от все сърце да се жизнени и упорити, с младежка воля и ентусиазъм да изграждате един нов, по-хубав и по-справедлив свят Откривайки себе си и не забравяйки корените си, бъдете творци!”.

Празнична програма събра гостите и жителите на града. Зам.-кметът награди петнадесет абитуриенти, които завършват с пълно отличие. След официалното тържество близо 200 преподаватели бяха поканени на коктейл по случай празника.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™