понеделник, 19 март, 2018
18

Себихан Мехмед: Човек е богат, когато има знания и прави добри дела

Жители и гости на Крумовград  отдадоха заслужена почит към Деня на на българската просвета и култура и на славянската писменост.   Деца и ученици дефилираха от детските и учебни заведения до площада, съпровождани от фанфарния оркестър на ОДК. В приветствието си кметът на общината Себихан Мехмед пожела на учениците да ценят и пазят родния български език, да следват мечтите си. Да не забравят, че човек е богат не когато има капитали, а когато има знания и умения, които да  прилага и да прави добри дела. За отличен успех през четирите години на обучение в гимназиален етап Себихан Мехмед връчи отличи с парични награди и грамоти шестима зрелостници.

За да внесе настроение на празника пя народната певица Николина Чакърдъкова, а танцьорите от Неврокопски танцов ансамбъл  поведоха  дълго хоро.   След еуфорията в прослава на Солунските братя Кирил и Методий с овации крумовградчани посрещнаха зам.-министъра на физическото възпитание и спорта Йордан Йовчев. Заедно с кмета на общината  прославеният наш гимнастик преряза лентата на модерна фитнес площадка на открито  в обновения градски парк. Новата придобивка ще бъде любимо кътче за всички, които искат да поддържат тонуса си и да съхранят духа си здрав.

Площадката, изградена за много кратко време е дело на  община Крумовград в партньорство с Българска асоциация спорт за всички.   Проектът е финансиран от Министерството на физическото възпитание и спорта, а негов изпълнител е фирма „Спорт парк фитнес – България“ ООД.  Фитнес площадката е оборудвана с 9 мултифункционални спортни уреда, които могат да се ползват от деца, възрастни и хора с двигателни увреждания.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™