четвъртък, 24 май, 2018
0

Вижте честванията за 24-ти май в Ардино

Ресми Мурад: 24 май ни приканва към духовно извисяване и единение

„След всяко поредно честване на Деня на Светите братя Кирил и Методи се убеждаваме в нещо безспорно – няма друг празник, който толкова искрено и безрезервно да ни приканва към духовно извисяване и единение! Защото на полето на грамотността, знанието и културата не могат да виреят плевели на противопоставянето и неразбирането на другия. 24 май не само обединява духовно и ни изпълва с благородни чувства, но и стимулира най-чистите ни човешки стремежи за съпричастност към всенародния ни културен възход”. Това заяви кметът на община Ардино Ресми Мурад в приветствие по случай 24 май – Денят на славянската писменост и българската просвета и култура.
Ученици, учители, деца от детски градини, просветни и културни дейци се включиха в традиционното общоградско тържество в Ардино, за да заявят почитта си пред делото на солунските двама братя Кирил и Методий.
В празничната програма участие взеха малчуганите от ОДЗ „Слънце” и ЦДГ „Брезичка”, танцови състави и групи от СОУ „Васил Левски” , ОДК –Ардино. В нея се включиха още детска вокална група „Звънче” към читалище „Родопска искра” с
ръководител Ергюн Мюмюнов
Кметът Ресми Мурад с чувството на задоволство и радост посочи успешните културни, образователни, спортни и читалищни дейности в колективен и индивидуален план. Всички призьори получиха грамота и предметни награди от ръководството на общината.
Наред с дейците на просветата и културата в празника взеха участие и ръководството на общината начело с кмета Ресми Мурад, зам.-кметовете Изет Шабан, Наско Кичуков, председателят на общинския съвет Сезгин Байрам. Гости на събитието бяха още зам.-кметът на побратимената община от турския град Къркларели Адем Севим и общинският съветник от Къркларели Корай Челикканат.

Гюнер ШЮКРИ

 

1 Коментар

1 коментар

  1. Анонимен

    24.05.2016 at 20:04

    tazi godina s elecheta, dogodina i s fesove. Da se vidi kakvi bulgarski grajdani sa

    0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени