петък, 25 май, 2018
0

В Ардино бе открита уникална изложба на старинни катинари

                                                                               Кметът на община Ардино Ресми Мурад откри уникална изложба на старинни катинари. В залата на общинския музей са подредени над 250 старинни катинари, брави и ключове от XVIII-и до началото на ХХ-и век от Европа, Русия, Индия, Персия, Китай, Тибет. Подобна експозиция може да се види в няколко музея по света. Тя е част от програмата, която Ардино подготви за 24 май – Денят на славянската писменост и българската просвета и култура. Тя е предоставена от Евгений Смирнов.

„Изложбата е изключително интересна и по-този начин обогатяваме музейната експозиция. Сега задачата ни е да я популяризираме и да привлечем много посетители на града и общината. Общинското ръководство ще продължава да обновява и да модернизира музея с нови идеи. Имаме намерение на втория етаж да направим и музей на тютюна”, каза при откриването на експозицията кметът Ресми Мурад.

Официални гости на събитието бяха зам.-кметът на побратимената турска община Къркларели Адем Севим, общинският съветник от Къркларели Корай Челикканат, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, ръководството на общината.

Тук бяха общественици , настоящи и бивши директори на училища, учители и граждани.

68-годишният Петър Качулев от Кърджали, който за пръв път вижда подобна колекция заяви: „Уникални катинари, брави и ключове, които са събрани от различни краища по света. Поздравявам собственика, че я е предоставил на широката общественост, за да се насладят на събраната от него експозиция”.

Гюнер Шюкри

 

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™