петък, 25 май, 2018
0

Възпитаничка на ГПЧЕ „Христо Ботев“със златен медал от международен конкурс

Десетокласничката Мария Чавдарова от ГПЧЕ „Христо Ботев“ – Кърджали e с  най-високото отличие в своята възрастова група (15 – 17 години) на Международния конкурс за компютърна рисунка и колаж „Творчество без граници“, оставяйки зад себе си възпитаници на компютърни школи и профилирани гимназии с изучаване на „Компютърна графика“.

Участници на възраст от 4 до 27 години от България, Испания, Македония, Украйна и Словения се включиха в Международния конкурс за компютърна рисунка и колаж „Творчество без граници”, който се провежда под патронажа на евродепутата г-жа Мария Габриел. Конкурсът се организира за седма поредна година от Фондация „Еврика“, ОНЧ „Заря-1858“ и Компютърна школа „Вале“ – Хасково.

На 13 май в Хасково се състоя тържествена церемония по награждаването на лауреатите в творческата надпревара. В тазгодишното издание на съревнованието се включиха 1032 рисунки от 552 участници, 692 колажа от 382 участници и 301 творби от чужбина от 151 участници. По регламент конкурсните творби бяха разпределени в осем възрастови групи и две категории – рисунка и колаж. Церемонията по награждаването бе съпроводена от откриване на изложба с творбите, която ще остане отворена за посетители до 20. май в читалище „Заря-1858”.

В произведенията си децата и младите хора са пресъздали най-актуалните теми от света чрез магията на дигиталната графика и живопис, влагайки своите чувства, изживявания и вътрешни емоции. Всяка от творбите се отличава с индивидуален почерк, сила на въображението и изразява силно послание. Битката за първите места беше много оспорвана и в много от категориите бяха определени поощрителни награди.

„Гордеем се с вас, скъпи млади хора. Тази изложба е поредното доказателство за вашия талант. Тя е показател, че сте едно ново поколение европейци, владеещо новите технологии. Контактите с активни, талантливи и будни младежи като вас ни дават сили и придават смисъл на работата ни.“ заяви във видео обръщението си патронът на конкурса г-жа Мария Габриел.

Сред многобройните участници журито оцени по достойнство таланта и уменията на десетокласничката от ГПЧЕ „Христо Ботев“ – Кърджали Мария Красимирова Чавдарова. За колажите си „Магията на пътуването“ и „Откраднати надежди“ тя бе отличена със златен медал, грамота и голямата награда на Мария Габриел – посещение на Европейския парламент в Брюксел.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™