понеделник, 19 март, 2018
23

Трима ученици и един учител от ПГЕЕ „Капитан Петко войвода” посетиха Турция по проект „Wir lernen gesund zu leben!“

От 17 до 22 май 2013 г. в Турция се проведе последната среща между партньорските училища. В нея участваха Зеки Билял от 9б клас,  Денис Белев от 10 в клас и Ивайло Христов от 11б клас и г-жа Юлия Ковачева. Учениците бяха настанени в семейства на техните връстници от училището домакин, където имаха възможност да се запознаят с бита и начина на живот в Турция.

В програмата партньорите от Ескишехир бяха включили интересни дейности, които дадоха възможност на участниците от различните страни да се запознаят  с културата и историята на Турция.

След официалното посрещане всяко училище представи работата си по темата „Здравословни занимания в работата и свободното време“. Беше организиран workshop, в който участниците имаха възможност да се запознаят с процесите за изработване на стъклени фигури и сами да изработят такива.

В срещата се включиха и представители на местната власт. Проведена беше официална среща меджу ръководителите на групите и представител на кмета на Ескишехир. 

В работния график бяха включени посещения  на културни и исторически забележителности в Истанбул, Бурса и Ескишехир.

Срещата приключи със заключителна дискусия, в която участие взеха учителите, учениците и приемните семейства. Бяха връчени сертификати за участие на всички представители на партньорските организации.  Обсъдени и оценени бяха резултатите от срещата и беше направена цялостна оценка на реализацията на проекта.

Реализацията на проекта даде възможност на учениците от ПГЕЕ да се запознаят със свои връстници от различни държави,  с техния начин на живот и навици. Чрез работата си и включването им в реализацията на дейностите, те се запознаха със здравословния начин на живот във всичките му аспекти. Бяха създадени трайни контакти между връстици от различни части на Европа. Учителите от партньорските училища имаха възможност да да обменят професионален и личен опит относно работата им с подрастващите.  Участниците повишиха и езиковите си компетентности по немски и английски език.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™