петък, 25 май, 2018
0

Преподавателят от СОУ „Отец Паисий” Венета Филипова с отличие „Неофит Рилски“

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева издаде заповед за удостояване с почетното отличие „Неофит Рилски“ на главен учител Венета Филипова.

„Помагай ни, учителю,аристократ по произход, но и по заслуги, за да не слизаме по стълбата на примитивното и да постигнем пълно равновесие между същност и претенции, между претенции и възможности, заложени в хилядолетия ни ген.“ на М.Дишлиева през 1997 г. са кредо за г-жа Филипова.

Наградата се присъжда за усърдната и работа в сферата на образованието, за дългогодишната и цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета и приноса и в развитието на образователното дело в България.

Венета Котова Филипова е преподавател по Български език и литература в СОУ „Отец Паисий” от дълги години.

Целият и живот преминава под знака на духовността и знанието. Вече десетки години нейните възпитаници бележат високи резултати и се класират на призови места в национални конкурси и състезания.

Госпожа Венета Филипова е преподавател – символ на мъдрост, трудолюбие, духовност, коректност и всеотдайност. Нейният професионализъм се изразява в съчетание на жизнен опит, филологически знания и образованост.

Венета Филипова е Магистър на филологически и философски науки от Софийски университет « Климент Охридски »;Главен учител по Български език и литература; председател на методическото обединение по Български език и Литература в СОУ « Отец Паисий » – град Кърджали. Притежава професионална квалификация по „ Методика на обучението по Български език”- СУ, ДИУИ, както и професионална квалификация по „ Методика на обучението по Философия”- СУ, ДИУИ;

Лауреат на Международния конкурс «Арлекин», град Варна през 2011 – 2012 година, спечелила го с авторски филм «Земя българска»;

Автор на книгата «Бразди», посветена на 100-годишната история на училище «Отец Паисий», град Кърджали;

Отдадена на работата по проекти, най-дългогодишният от които е «Образът на другия в литературата на Балканите» на Европейска културна фондация и Център за образователни инициативи;

Дългогодишен ръководител на ученически клуб «Да направим заедно»;

Главен редактор на ученическия вестник «Паисиевци»;

Организирала множество срещи с известни български писатели;

Автор на статии, есета, репортажи, стихотворения,

Госпожа Венета Филипова е единствената българска учителка, включена в VI и VII издание на световноизвестното « Кой кой е?» на Библиографския институт, Северна Каролина ,САЩ;

Г- жа Венета Филипова винаги е успявала да мотивира своите възпитаници към разширяване кръгозора на тяхното познание. Нейните ученици продължават своето обучение в областта на филологическите науки, философията, историята, психологията в реномирани световни и български университети.

8 коментара

8 коментара

 1. semra yunus

  28.05.2016 at 10:04

  Uchitelko celuvam ti raka..gordeya se ce sam tvoy vazpitanik…

  0
 2. Ученичката

  28.05.2016 at 03:41

  Венета Филипова ми беше учителка в 8 клас по предмета „Морал и право“ в у-ще „Димитър Благоев“ и целият клас въобще не бяхме очаровани от нея. А лично към мен, никога няма да го забравя прояви ужасното си лично отношение, при това без основание…

  0
 3. Зюхра Рамадан

  27.05.2016 at 23:54

  Това е моят учител-идол за пример! Г-жо Филипова горда съм от това, че съм ваша възпитаничка!

  0
 4. Ангелина Кирякова

  27.05.2016 at 22:55

  Тя е най-добрият човек, когото познавам! Тя ни формира като личности, тя ни научи да бъдем хора- професионалисти и чувствени приятели. Благодаря ти, Учителко любима! Обичам те, Вени! Горда твоя възпитаничка съм!

  0
  • Gergana Ormanova

   28.05.2016 at 00:03

   Ptepodavatel i priqtel s ycenicite!

   0
 5. Анонимен

  27.05.2016 at 21:51

  poveche takiva hora trqbvat na bulgaria

  0
 6. Някой си

  27.05.2016 at 21:16

  Венче,радвам се за теб и съм горд,че те познавам!!

  0
  • Невена Рачева

   28.05.2016 at 08:48

   Най-прекрасния човек и преподавател,когото познавам!Обичам Ви г-жо Филипова!Бъдете здрава и все така всеотдайна във всичко,което правите!Радвам се за вас…!

   0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™