петък, 23 март, 2018
1

Мъж, пуснал кравите си между блоковете във „Възрожденци“, се размина с глоба от 100 лева

Кърджалиец се размина с глоба от сто лева за това, че пуснал кравите си между блоковете във „Възрожденци“ . И това заради грешка на специалистите  от общината, които  го глобили  според съда незаконосъобразно. Така,  че засега борбата със свободно пашуващите животни в квартала, а и в града,  е  в полза на  стопаните им.

Наказателното постановление   е от ноември  миналата година,  с него кметът  на Кърджали  налага 100 лева глоба  на кържалиец, за това , че в  кв.“Възрожденци“ на  бул.“Христо Ботев“  в междублоковото пространство между  втори и 13-ти блок и до кафе „Бислав“  пуснал свободно 5 крави. Санкцията е  по Наредбата за поддържане и опазване на обществения ред на община Кърджали.

Кърджалиецът обжалва  глобата и настоява да бъде отменена.  Юрисконсултът на общината  моли съда да потвърди наказателното постановление на кмета.

На 9 октомври 2012 г.  двама служители на полицията  виждат пет крави между блоковете, оставени  без пастир. Записали ушните марки, съобщили на дежурния на районното управление, от който разбрали, че собственикът на безстопанствените животни  е мъж от Петлино. Съставили му акт,  който  той отказал да подпише в присъствието на свидетел, но подписал разписката за връчване на препис от него.    Според съда  той е извършил нарушение като  свободно на обществено място две крави. При налагане на наказанието обаче  общината не е посочила правилната алинея от наредбата, по която трябва да бъде санкцииониран  мъжът . Според  Темида е допуснато съществено нарушение на процесуалните правила,  затова отменя  наказателното постановление като незаконосъобразно.

Решението  може да бъде  обжалвано пред Административен съд  в Кърджали в 14 дневен срок от съобщението му на страните.

 

 

 

 

1 Коментар

1 коментар

  1. Анонимен...

    28.05.2013 at 20:22

    И после се чудим защо животните ходят из целия град

    0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™