вторник, 20 март, 2018
0

Димчо Михалевски зам.-регионален министър?

След като министерствата се поемат от експерти, властта на партиите ще се прокарва през зам.-министрите, научи „Стандарт“ от политици. Вторият ешелон ще следи за спазване на политическия курс.  Засега се говори, че зам.-министър на икономиката ще е депутатът от БСП Явор Куюмджиев, който дълго бе спряган за титуляр на поста. Зам. регионален министър пък можело да стане соцдепутатът Димчо Михалевски. Който е спряган и за шеф на ресорната парламентарна комисия.
На „Позитано“ 20 се говори, че Георги Кадиев може да поеме митниците. Зам. финансов министър ще е Кирил Ананиев. За същия пост партийци опитвали да прокарат и Любомир Дацов, който беше заместник на Орешарски при тройната коалиция. Но вероятно нямало да стане.
Засега се знае, че ДПС отново ще предложи за зам.-министър на земеделието Бюрхан Абазов. Той вече е заемал поста при правителствата на Симеон Сакскобургготски и на Сергей Станишев.
Предполага се, че поста си ще запази зам.-шефът на МВР Димитър Георгиев. Другият силов зам.-министър вероятно щял да е Красимир Петров, който оглавяваше Гранична полиция и баретите преди време.

1 Коментар

1 коментар

  1. Анонимен...

    29.05.2013 at 19:02

    pak li tozi

    edin put ne my li stigna nashte politici vse gladni shte umrat

    0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени