четвъртък, 24 май, 2018
0

Пламен Орешарски: Укрепването на демократичното начало е ключов момент

Необходимо е да преразгледаме ролята на държавата в икономиката, като тя поеме повече регулаторни и контролни функции, но и предостави повече свобода на предприемачеството.  Това каза пред парламента кандидатът за министър-председател Пламен Орешарски. „Укрепването на демократичното начало е ключов момент. Необходимо е да се възстанови ролята на парламента, да се погрижим за правата и свободите на гражданите, да се противопоставим на битовата престъпност, да пресечем безразборното използване на СРС-а, да обърнем внимание на малцинствата. Важна е свободата на медиите, прозрачността в управлението, диалогът със социалните партньори”, зави Орешарски. „Икономическото възстановяване е другото истинско предизвикателство пред нас”, посочи кандидатът за премиер. Добре е да се развиват традиционните сектори в икономиката, но да се развиват и нови технологии. Изграждането на инфраструктурата е важен елемент от бизнес-климата, отбеляза Орешарски. Последователността в икономическата политика означава по-малък риск, по-ниски лихви, каза той.
Социалната солидарност е важен приоритет, посочи Орешарски. Тези, които временно са без работа, трябва да се подпомогнат, за да се върнат на трудовите пазари. Повече от всякога се нуждаем от фокусиране върху децата и раждаемостта. Достъпът до здравеопазване е силно стеснен. Нуждаем се от една по-ефективна защита като потребители, заяви Орешарски.
Реализацията на програмните намерения ще доведе до стабилизация на страната, подчерта Орешарски. Част от мерките искат съответно финансиране и са подходящи за детайлно обсъждане по-късно тази есен. Друга част могат да бъдат вместени още тази година, макар с усилия, отбеляза той.
Екатерина ПАНОВА

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™