събота, 24 март, 2018
0

Борисов към Орешарски: Пожелавам ви успех, кураж и много характер

На ваше място щях да намеря време да се срещна с първата политическа сила, това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов към кандидата за премиер Пламен Орешарски. Уверявам ви, че вместо да се криете и да правите трикове, аз щях да ви дам моя глас. Трябваше само да се обадите.  Нашата врата като партия, към вас самия, остава отворена. Когато пожелаете, с мен, или хора, които са били в управлението и знаят проблемите, могат да ви окажат съдействие. Ако се обадите и ви откажа – излезте на трибуната и кажете – не си удържахте на думата. Пожелавам ви успех, кураж, много характер. Желая ви на вас лично успех, каза Бойко Борисов, който си забрави картата в пулта на тръгване от трибуната.
След Борисов  Пламен Орешарски поиска лично обяснение – Само от уважение към вас, няма да спомена нищо за вашите министри, как ги намирахте, къде, с каква квалификация бяха. Много ви благодаря за съветите по финансови въпроси. Аз действително ще разчитам на вашата подкрепа, това го заявявам, от тази трибуна.

„Имахме 117 депутата в предишното Народно събрание, а следващата политическа партия имаше 40. Всички опозиционни партии заедно тогава имаха много по-малко от нас. Ние бяхме длъжни при тази категорична подкрепа да направим правителство на малцинството. Тогава Синята коалиция подкрепи създаването на правителство с всичките си депутати, РЗС подкрепи създаването на правителството. Щеше да е предателство към хората да кажа – да, имам 117 депутати, имам подкрепата на две партии. Тогава и Волен Сидеров, и „Атака” излязоха и ни подкрепиха и станахме с подкрепа над 200 депутати. Как тогава да не направиш правителство? Сега виждате, че всяко гласуване минава с трикове и безпринципни коалиции”, заяви  преди това Борисов.
„Нито един от БСП или от ДПС не ми се е обадил. Ако бяха дошли и бяха казали – не искаме да се излагаме и да правим такива неща, дай ни един глас – имаше такава възможност и тя щеше да стане. Времето е толкова трудно. В Румъния не стига, че загуби милиарди евро от европейските фондове, вчера 700 милиона евро глоба им наложи. Това е толкова трудно време, че аз казах, че ще подкрепям в действията си правителството, което ще изберат днес. Но начинът, по който е заченато и избрано, е порочен и грешен. Аз щях да им дам един глас, защото като бивш премиер знам колко е трудно да управляваш в тази ситуация в света”, каза Бойко Борисов.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™