неделя, 24 юни, 2018
0

Спипаха бракониер на язовир “Студен кладенец”

При проверки на реки и язовири в страната, инспектори от секторите “Рибарство и контрол” на ИАРА Плевен, Кърджали и Хасково са иззели общо 500 метра бракониерски мрежи и 2 броя  риболовни уреда /винтери/. На язовир “Студен кладенец” е хванат и бракониер.

Инспектори от секторите “Рибарство и контрол” на ИАРА Плевен са извършили проверка  по река Дунав от речен километър 599 до 560 на остров Природен парк ”Персина”. На остров “Милка” от ПП ”Персина” инспекторите са открили 2 бр. риболовни уреда /винтери/ е една бракониерска мрежа с обща дължина 30 метра. Уловената в тях около 5 кг платика е върната обратно във водата. За конфискуваните риболовни уреди е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

Инспектори от секторите “Рибарство и контрол” на ИАРА Кърджали в рамките на няколко дни са извършили съвместни проверки със служители на СПУ гр. Кърджали на язовирите “Кърджали” и “Студен кладенец”. По време на проверката на язовир “Студен кладенец” е хванат нарушител, извършващ стопански риболов с 200 метра хрилни мрежи по време на забрана. На лицето е съставен акт, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите, като са иззети мрежите. Уловената  36,700 кг риба от видовете /шаран, каракуда, сом и бяла риба/ е дарена с приемо-предавателен протокол в църквата “Св. Успение Богородично” гр.Кърджали. По сигнал на гражданин е извършена нова проверка на язовир “Студен кладенец”. До местността на с. Соколско, община Момчилград е намерена бракониерска хрилна мрежа с дължина 70 метра. Тя е иззета и е съставен протокол срещу неизвестен нарушител, а уловената риба е върната обратно във водата. Пак на  яз. ”Студен кладенец” до местността на Средна Арда е намерена още една бракониерска хрилна мрежа с дължина 100 метра. Тя е иззета и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

Инспектори от секторите “Рибарство и контрол” на ИАРА Хасково са извършили денонощна проверка на язовир “Ивайловград”. Открити и извадени от водоема са 2 броя бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 100 метра в работно положение. Уловената в тях 20 кг риба /шаран и каракуда/ е освободена и върната обратно във водата. Съставен е протокол срещу неизвестен извършител. Мрежите са иззети и се намират на съхранение в склада на сектор Хасково.

1 Коментар

1 коментар

  1. Анонимен...

    29.05.2013 at 19:05

    kvi sa teq iara?

    0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™