вторник, 20 март, 2018
0

Заря в Кърджали за 139-та годишнина от гибелта на Ботев и загиналите в борбите за национално освобождение

С тържествена заря-проверка по инициатива на областния управител Илия Илиев в Кърджали ще бъде отбелязана 139-та годишнина от гибелта на Ботев и загиналите в борбите за национално освобождение. Тя ще е на 1 юни /понеделник/ от 21 часа на площад „Освобождение”. Ще участват армейски роти от военно формирование 52 740 – Хасково, духов оркестър от поделението в Стара Загора и представителните ученически блокове на СОУ „П.Р.Славейков”, СОУ „Отец Паисий”, СОУ „Йордан Йовков” и гвардейския отряд на ГПЧЕ „Христо Ботев”.

Слово за саможертвата на Ботев и хилядите знайни и незнайни герои, паднали в борбата за национална независимост ще произнесе областният управител Илия Илиев. Той приканва всички кърджалийци и гости на града да се съберат на площад „Освобождение” на 1 юни, за да сведат глава пред подвига на националните светини и да бъде продължена една отколешна традиция – Денят на Ботев да се чества с подобаваща тържественост и да възпитава подрастващите в патриотизъм.

На тържествената заря-проверка са поканени кметът на общината и председателят на ОбС, ръководителите на МВР, ДАНС, ПБЗН, съда и прокуратурата, началниците на областния военен отдел, специализираното полицейско управление и РИО, председателите на Съюза на ветераните от войните, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюза на военоинвалидите и военнопострадалите.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™