петък, 25 май, 2018
0

„Арда” е областен шампион по футбол, иска да играе във „В” група

                                                                      Мъжкият футболен отбор на „Арда” от Кърджали стана областен първенец и придоби право да участва в квалификациите за влизане в Югоизточна „В” група.

В среща от последния кръг на „А” окръжна футболна група момчетата на играещия треньор Ерай Салиф разгромиха с 4:0 тима на ФК „Левски 2005” от Крумовград. Головете за „Арда” реализираха Росен Пенков, Цанко Чаушев, Ерай Салиф и Емил Казиев.

След края на мача капитанът на „Арда” Селчук Четин получи купата от делегата на двубоя Стойчо Колев, който бе упълномощен представител на Областния съвет на БФС в Кърджали. Поради служебни ангажименти председателят на ОС на БФС Тургай Али не можа да присъства на официалното награждаване.

.На второ място е отборът на „Левски 2005” , а трети и четвърти са тимовете на

„Искра” от Черноочене и „Перперикон“ от Перперек. Голмайстор на първенството стана централният нападател на „Арда” Росен Пенков с 16 гола

Играещият наставник на „Арда” Ерай Салиф заяви, че през целия сезон съотборниците му стараели да се развиват след всеки един мач. „Получаваха се повечето неща, които ги имахме като цел. Това се дължеше на силното желание на футболистите да върнат „Арда” във „В” група, там където му е мястото. Надявам се да продължим това силно представяне и на предстоящите квалификации за влизане в трета дивизия и да се възнаградим с успех. Вярвам, че момчетата имат тези качества”, каза още Ерай Салиф.

В началото на юни са първите срещи от квалификациите за място в Югоизточната „В“ група за новия футболен сезон. Ще участват oтборите на „Арда” (Кърджали), „Елхово” (Ямбол),  „Верея” (Стара Загора), „Средец” (Бургас), „Любимец (Хасково), „Палас” (Рудозем) и „Куклен” (Пловдив). Жребият ще се тегли във вторник в сградата на ЗС на БФС в Пловдив.

Съставът на „Арда” през изминалия сезон: Месут Мустафа, Селчук Четин (к), Дженгис Мехмед, Димитриос Николов, Дамян Чаушев, Антонио Красимиров, Ерай Салиф (играещ треньор), Цанко Чаушев, Емил Казиев, Росен Пенков, Седат Юмер, Хакан Хабиб, Дениз Ахмед, Олджай Мехмед, Емре Мехмед, Халим Реджеб, Петко Григоров и Мухарем Мухарем.

 

Крайно класиране:

  1. „Арда” (Кърджали) 51-4 27
  2. „Левски” (Крумовград) 28-17 18
  3. „Искра” (Черноочене) 16-16 12
  4. „Перперикон” (Перперек) 12-30  9
  5. „Мост” (Мост) 9-25      9
  6. „Джебел” (Джебел) 0-24       0
  7. „Върбица” (Бенковски) 16-75  6
  8. „Джебел” 11-59  4

Гюнер Шюкри

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™