неделя, 24 юни, 2018
0

Акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“ започва от утре в Кърджали

От 1 юни в област Кърджали започва  полицейска акция  „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“, съобщават от Областна дирекция на МВР Кърджали.  Тя е с цел ограничаване броя на катастрофите с участието на деца през рисковия за ПТП период – ваканцията. Акцията ще продължи  до 15 юни, но и след датата от пътна и охранителна полиция ще  извършват засилен превантивен контрол.
Ще се акцентира върху спазване ограниченията на  скоростта в населените места; правилата за отдаване на  предимство на пешеходците; управление на двуколесни МПС от  неправоспособни малолетни и непълнолетни; използване на  предпазни каски и обезопасителни системи за превозване на деца.
От началото на годината на територията на област Кърджали са  регистрирани 146 пътнотранспортни произшествия, като 49 от тях  са тежки с 2 загинали и 55 ранени. В 15 от случаите са  пострадали 16 деца и юноши, като 12 от тях са пешеходци, а 4 – пътници. През пролетно-летния период на миналата 2012 г. с  участието на непълнолетни са станали 11 тежки катастрофи, със  също толкова ранени, уточняват от дирекцията в Кърджали.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™