вторник, 20 март, 2018
11

В Световния ден без тютюнев дим помагат на кърджалийци да откажат цигарите

Днес кърджалийци-пушачи имаха възможност да измерят дихателния си обем чрез спирометрия на популационно ниво, както и да бъдат консултирани за отказа им тютюнопушене. Това се случваше пред ДКТ „Димитър Димов”, където под шатра беше разположена медицинската апаратура. С това приключи и кампанията по повод  Световния ден без тютюнев дим –31 май.
Експертни консултации за отказ от тютюнопушене даваше старши експертът в РЗИ Ренета Велкова от Кабинета за преодоляване на тютюневата зависимост.
Тази година кампанията, чийто партньор е Община Кърджали, премина под мотото „Реклама за живот без тютюнопушене”. Останалите партньори са Обществена Коалиция за здраве – Кърджали, Отделение за белодробни болести при МБАЛ ”Д-р Ат.Дафовски”АД, ОУ ”П.К.Яворов”, СОУ”В.Левски”, СОУ”Отец Паисий”, ПГ по икономика „А.Константинов”.
В рамките на кампанията бяха организирани спортни състезания по футбол и народна топка, беседи, провеждане на поход с ученици от СОУ в Кърджали до местността и църквата “Св.Спас”, интерактивно обучение с ученици от 9 клас на ПГ по икономика „А.Константинов” на тема: ”Реклама за живот без тютюнопушене”. 

1 Коментар

1 коментар

  1. Анонимен...

    01.06.2013 at 03:32

    kakvi sa teq babi pusha4ki

    0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™