петък, 25 май, 2018
0

Тържествена заря-проверка в Кърджали за Деня на Ботев

Областният управител Илия Илиев кани жителите и гостите на Кърджали на Тържествена заря-проверка в памет на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. Ритуалът ще се състои на 1 юни от 21 часа на площад „Освобождение”.

За първи път в ритуала ще се включат представителни роти от 68 бригада Специални сили и духов оркестър от гарнизон Пловдив. По традиция ще участват и ученически блокове от ГПЧЕ „Христо Ботев”, СОУ „Отец Паисий”, СОУ „Йордан Йовков” и СОУ „П.Р.Славейков”, предвождани от Първи гвардейски ученическия отряд.

Тази година честваме 140 години от гибелта на Ботев и разгрома на неговата чета. Слово за безпримерната саможертва на великия българин и хилядите знайни и незнайни герои, загинали за свободата и независимостта на отечеството ще произнесе областният управител Илия Илиев.

Сред официалните гости на трибуната ще бъдат народният представител Цвета Караянчева, кметът и председателят на ОбС, ръководителите на МВР, ДАНС, съда и прокуратурата, началниците на жандармерията и военното окръжие, председателите на военно-патриотичните съюзи, омбудсманът и др.

Нека заедно да почетем смъртта на Христо Ботев и да сведем чела пред саможертвата на националните герои, призовава областният управител. Проявата ще завърши с тържествени илюминации.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™