четвъртък, 24 май, 2018
0

Лятната читалня в Кърджали отново отваря врати

За втора поредна година беседката в градската градина ще приюти Лятната читалня на Регионална библиотека „Никола Вапцаров” в  Кърджали. Амбицията на екипа на библиотеката е тя да се превърне в традиция и любимо място за четене и забавление на децата, жителите  и гостите на град Кърджали. През тази година Читалнята  ще бъде отворена  всеки делничен ден от 10  до 13 часа  в  периода 1 юни –  31 август.

На 1 юни от 17.30 ч. читалнята ще бъде открита като  част от детския празник, организиран от община Кърджали и Обединен детски комплекс  по случай  1 юни –  Международния ден на детето.

В беседката, разположена до детската площадка изградена от EVN –България  в градската градина, читателите ще намерят интересни произведения от български и чуждестранни автори, изданията на местния и централния печат, а за най – малките – забавни и развлекателни издания. Усилията на библиотечните специалисти са насочени към насърчаване на детското четене и провокиране интереса към книгите чрез срещи с детски писатели и автори – деца, с любими приказни герои и тематични беседи.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени