четвъртък, 24 май, 2018
0

Черноочене получи специализирана кола за погребални нужди от община Селчуклу

Община Черноочене получи като дарение специализиран автомобил за погребални нужди от побратимената община Селчуклу – Кония в Република Турция.
Кметът Айдън Осман получи тържествено ключовете на придобивката от градоначалника на Селчуклу Угур Ибрахим Алтай. На церемонията присъстваха депутатът от кърджалийски избирателен район Шабанали Ахмед, двамата заместник кметове на община Селчуклу Айхан Гюрбюзер и Зия Ялчънкая, представители на двете побратимени общини.
Ритуалната кола разполага с резервоар за чиста и използвана вода, хладилна камера, маса за измиване и генератор за електроенергия.
Кметът на Община Селчуклу Угур Ибрахим Алтай заяви, че взаимоотношенията между двете побратимени общини се развиват много добре. Това е само началото при реализирането на съвместни проекти в различни културни и бизнес начинания по сключения протокол за побратимяване, подчерта той
Кметът  Айдън Осман благодари за направеното дарение и изтъкна, че в района е имало остра нужда от такава кола.
Пред сградата на община Черноочене и в присъствието на граждани, районният мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед отправи молитва, новата придобивка да е в ползва на мюсюлманите от района.
Кметът на Айдън Осман отново подчерта, че с този акт двете страни са открили възможност за администрациите, бизнеса и гражданите от двете общини за развитието на сътрудничеството в сферите на културата, изкуството, образованието, науката, социалните дейности, обществените проблеми, туризма и други. Споразумението е отворено и ще може да се допълва и актуализира за в бъдеще.
Селчуклу е с население от около 650 000 души и е една от най-големите общини в Република Турция.

Исмет Исмаил

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™