сряда, 21 март, 2018
4

Хасан Азис подари на гвардейците албуми със снимки от участието им на премиерата на филма за Левски

Две изненади поднесе днес кметът инж. Хасан Азис на момчетата и момичетата от Гвардейския отряд на ГПЧЕ „Христо Ботев”, които днес честват своя патронен празник.
Веднага след ритуала пред паметника на освободителите в градската градоначалникът се отправи към кабинета си,  където го очакваха младите гвардейци, станали емблема на Кърджали в страната и чужбина. Там той им подари албуми с фотоси от участието им в НДК на премиерата на новия филм за Левски.
Инж. Хасан Азис представи съдържанието на луксозното издание като всяко едно от тях е персонално за всеки от гвардейците. Чрез снимков материал са представени изпълненията им в зала № 1 на НДК по време на премиерата на филма за Левски.
В албума са изписани гвардейските ценности – храброст, достойнство и чест, клетвата на гвардееца. Има и обръщение на кмета към тях, в което той припомня историята на създаването на гвардейския отряд в България веднага след освобождението.
Ето какво каза кметът пред младите гвардейци: „Гвардейският отряд в Кърджали е един от символите на нашия град. Вие успяхте през последните години да направите така, че за Кърджали да се говори с уважение. Вие показахте, че историята за нас е важна и това е начин да покажем нашата признателност към подвига и саможертвата на падналите за свободата на нашето отечество.” Кметът инж. Хасан Азис благодари на гвардейците за достойното представяне по време на премиерата на филма за Васил Левски в НДК.
След което поднесе и втората изненада. Разбрал за инициативата на ръководството на езиковата гимназия и на гвардейците да съберат пари за нови униформи, кметът на Кърджали инж. Хасан Азис пое ангажимент да осигури тези средства чрез организиране на дарения.
Момчетата и момичетата от гвардейския отряд останаха изключително удовлетворени от жеста на градоначалника. От тяхно име благодарност поднесе директорът на школото Йорданка Чавдарова.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™