петък, 25 май, 2018
0

Ботевци с отличия от прегледа на ученическите духови и фанфарни оркестри, и мажоретни състави в Свищов

                                                                       Фанфарният оркестър и гвардейският отряд на ГПЧЕ „Христо Ботев” участваха в Третия национален преглед на ученическите духови и фанфарни оркестри и мажоретни състави, който се проведе на 28 май в град Свищов.

В празника, организиран от община Свищов и СОУ „Димитър Благоев”, взеха участие над 560 участници от Кърджали, Свищов, Панагюрище, Варна, Пловдив, Радомир, Несебър, с. Овча Могила, Долни Дъбник, Елена, Бургас, с.Арчар, с.Новачене, Горна Оряховица, Балчик, Димитровград, Лом, Разград, Враца и Ветово. Целите на организаторите са да бъдат запазени и обогатени традициите на ученическите фанфарни и духови оркестри и мажоретни състави, популяризиране на тяхната дейност и поощряване на творческата изява на децата.

Всички оркестри и състави, начело с гвардейците от Кърджали, се включиха в празнично дефиле от пл.”Свобода” до пл.”Алеко” и сградата на Общината. В последвалата концертна програма фанфарният оркестър на гимназията изпълни шест музикални произведения, а учениците от Първия ученически гвардейски отряд със своите четири танца завладяха  публиката, която снимаше и през сълзи от вълнение изказваше своето задоволство от видяното.  «И днес не спирам да мисля за преживяното» – това сподели в социалните мрежи представител от организаторите, които отговаряха за участниците от гимназията.

«За нас – фанфаристите от ГПЧЕ ‘‘Христо Ботев‘‘, изявата в Свищов беше първата истинска, след началото – трети март 2015 г. Всички фанфарни и духовни оркестри огласяха с благозвучие града край Дунава.  А ние имахме удоволствието да участваме на този фестивал сред ученици от цяла България, запознахме се и  с много фанфарни оркестри, които полагаха много усилия и труд,  също като нас. Чувството беше неописуемо.  Всички бяхме развълнувани, но и щастливи, че сме част от този  невероятен колектив.» – споделя Гюнюл Мурад, ученичка от 10Ф и участник във фанфарния оркестър.

Всички групи  получиха плакети и грамоти за участие в прегледа. На тръгване учениците отдадоха почит и към делото  на Алеко Константинов, посещавайки неговата къща-музей.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™