понеделник, 19 март, 2018
15

Турският език става задължително избираем от първи до осми клас!

Задължително избираеми турски, арменски и иврит са включени в учебната програма от 1-ви до 8-ми клас. Това става ясно от сайта на Министерството на образованието и науката.

В същото време ресорният министър Анелия Клисарова се обяви против задължителното изучаване на майчин език, различен от българския език. Проверка на в. „Репортер“ показва, че за тези ЗИП-ове не знаят директори учители и родители. Няма и потвърждение от министерството, както и от Регионалния инспекторат по образование-София. Председателят на Асоциация „Родители“ Цвета Брестничка заяви, че родителите са против задължителното въвеждане на тези езици. „Трябва да имаме право сами да избираме кое е най-добро за детето ни“, каза още тя.

„От вас научавам, че тези ЗИП-ове са включени в програмата. Когато бях министър, темата изобщо не е повдигана и не са се предвиждали промени“, коментира пред „Репортер“ министърът на образованието в служебния кабинет проф. Николай Милошев. По думите му, ако има такава промяна, то тя е направена от новия кабинет

1 Коментар

1 коментар

  1. Анонимен...

    03.06.2013 at 12:16

    zna4i izliza 4e vsi4ki deca v bulgaria trqbva da u4at turski/ivrit/ ili armenski????

    0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™