петък, 23 март, 2018
0

БСП и ДПС: Прокуратурата да се сезира за скандалните разкрития на легия „Антимафия“

Камен Костадинов от ДПС и Атанас Мерджанов от Коалиция за България бяха поканени в сутрешния блок на TV7, за да коментират вчерашния протест. Те, обаче, нямаше как да не изразят мнението си за разкритията на Легия „Антимафия“, направени минути по-рано в същото студио. „Ако е вярно, че 50% събира мафията, другите 50% да си свършат работата“, поиска Камен Костадинов. По отношение на разкритията той каза: „Лично мен ме изненада много, защото има конкретни схеми, конкретни доказателства“. По темата с подслушването на депутати той коментира, че „в тая параноя човек губи усещането дали наистина го следят“.
Костадинов се надява главният прокурор Сотир Цацаров да си свърши работата. „Всичко в момента е в ръцете на неговата структура. Поводът е достатъчно скандален, за да може прокуратурата да се самосезира“, смята той.
За структурните промени в МВР и специалните служби Костадинов смята, че се върви в посока центърът на властта да бъде там, където му е мястото – в парламента. „Това ще се случи за първи път от 1997 година“, посочи той. „Цялостната концепция в сектор „Сигурност“ е сбъркана“, смята той.
По отношение на вчерашния протест той каза: „Няма логика след два дни да искат да свалят това правителство. Какво видяха те за два дни?“. Костадинов беше и учуден, че за пръв път се прави протест за резултатите от изборите в един град.
Атанас Мерджанов също се възмути от разкритията за мафията у нас. „Нека, ако действително държим, че сме правова държава, отговорните органи да си свършат работата“, призова той.
Според него, шокиращото в случая е, че тъкмо властта е покровителствала канали за контрабанда.
За протеста Мерджанов каза: „Самият факт, че едни такива протести се случват на 2 юни, е факт, който разколебава и най-неангажираните политически“. Той посочи, че БСП е партията, която най-много е давала доказателства за това, че се съобразява с мнението на гражданите. „Ние сме за диалог с протестиращите граждански сдружения“, посочи Мерджанов.
Той също не смята, че за двата дни работа на правителството някой може да види недостатъци, заради които да протестира.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™