понеделник, 19 март, 2018
0

Ученици и учители в Кирково се състезаваха по стрелба с пистолет

За десета поредна година ученици и учители от четирите средни училища на територията на община Кирково провериха точността на мерника си в традиционния турнир по стрелба с малокалибрен пистолет “Марголин”. Мероприятието се организира по инициатива на РУ”Полиция”-Кирково и се реализира благодарение финансовата подкрепа на общината. Турнирът е посветен на 1 юни – Деня на детето, и е част от инициативите на полицейското управление  за “Месеца на децата в община Кирково”.       

В състезанието взеха участие ученици от ІХ до ХІІ клас.

Преди началото на надпреварата всеки участник получи фланелка с надпис “Не на наркотиците!”

В състезанието учителите-ръководители на отборите и техните възпитаници прострелваха мишена, използвана пряко в тренировъчния процес на полицейските служители. Най-точен се оказа Даниел Христов, ученик в СОУ “Хр. Ботев” – Чорбаджийско, който грабна златния медал. На второ и трето място се наредиха Ахмед Карасали и Гюркан Арабаджъ също от СОУ “Хр. Ботев” – Чорбаджийско.

При девойките призовите места си разпределиха:  първо място за Елисавета Казиева от ПГ по МЛП “Васил Левски” -Кирково; второ място за Ангелина Иванова от СОУ “Отец Паисий”- Кирково; бронзовото отличие взе Берна Кючукали,  от СОУ “Н. Й. Вапцаров” – Бенковски.

За пореден път интересна беше битката между учителите. На трето място се нареди Емил Терзиев – учител в СОУ “Отец Паисий”- Кирково. Сребърният медал получи Бисер Хаджиев, преподавател в СОУ “Н. Й. Вапцаров” – Бенковски. Първото място спечели и се окичи със златния медал учителката от ПГ “В. Левски” – Кирково  Радостина Кьосеиванова.

Най-голям брой точни попадения събра отборът на ПГ “В. Левски” – Кирково, който грабна купата. На втора позиция се наредиха стрелците на СОУ “Отец Паисий”- Кирково. С бронзовите медали се окичиха състезателите на СОУ “Н. Й. Вапцаров” – Бенковски.

Всеки победител освен медал получи и предметна награда и грамота.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени