събота, 24 март, 2018
0

Полицаи и ученици патрулираха съвместно по улиците на Кирково

     Във връзка с превенция  на пътно-транспортния травматизъм ученици и пътни полицаи от РУ”Полиция” –Кирково патрулираха в община Кирково. Служителите на реда заедно с децата спираха и проверяваха МПС, изискваха от водачите документите на автомобила. На децата беше демонстрирана проверка на документите на таблета, както и тест на водачите за алкохол с дрегер. Учениците наблюдаваха с интерес засичането на автомобилите за превишаването на скоростта с камерата.

Всеки ученик, включен в акцията, получи контролен лист, на който отчиташе броя на спрените автомобили, броя на пътниците, нарушенията и предприетите мерки. Децата бяха със светлоотразителни жилетки с надпис на гърба “УЧЕНИК – ПОЛИЦАЙ”. Цялостна проверка беше извършена на 19 автомобила. Констатирани бяха две нарушения, на двама водачи бяха съставени актове.

В някои училища се проведоха беседи с опреснителен, обучителен и възпитателен характер на тема “Как да се пазим по пътищата?”. Показани бяха снимки на катастрофи, станали на територията на община Кирково. Беседите проведоха инспектор от “Пътен контрол” и инспектора от Детска педагогическа стая.

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™