неделя, 24 юни, 2018
0

МВР: Не е искана оставката на комисар Валери Баранов

Неупражнен контрол е причината да бъде поискана оставката на директора на СДВР старши комисар Валери Йорданов, се казва в съобщение  на Дирекция „Пресцентър и връзки с обществеността“ на МВР. Със същите мотиви ще бъде освободен и началникът на столичното Трето РУ „Полиция” комисар Валентин Симеонов. За слаби резултати в дейността на ръководените от тях структури  министър Цветлин Йовчев поиска оставките и на директорите на областните дирекции на МВР във Видин – старши инспектор Цветан Петков, Кюстендил – комисар Георги Джоглев, Монтана – главен инспектор Даниел Псалтиров, Плевен – комисар Мирослав Петров и Търговище – комисар Станимир Парашкевов.
Сред  тях не е името на комисар Валери Баранов, както писаха  централни и местни медии.  Самият комисар Баранов отказа коментар с мотива, че не може да  отговаря на  слухове.

Министърът  е разпоредил краткосрочни мерки за противодействие на престъпленията срещу личността и собствеността на гражданите. Бърза реализация на наказателната отговорност, планиране на базата на ежемесечен анализ на критичните места и маршрути, както и на криминалните престъпления по вид, място и време на извършване, подобряване на организацията на патрулно-постовата дейност, отговорност на патрулиращите за случващото се в съответния район, засилен контрол и координация с Главна дирекция „Национална полиция” – вътрешният министър посочи тези конкретни стъпки за повишаване на ефективността на полицейската дейност. На директорите на областни дирекции на МВР е даден едномесечен срок за оптимизиране на работата във връзка с тези мерки.
Обучение на средния управленски персонал и залагане на нови критерии за кадрово развитие ще залегнат като приоритети за укрепване на човешките ресурси. Активно противодействие на т.нар. „битова престъпност”, както и на финансовите престъпления, ефективно изразходване на ресурсите, гаранции за законност във всички действия на полицейските служители – включително чрез засилване на ролята на дирекциите „Инспекторат” и „Вътрешна сигурност”, публичност и отчетност на всеки шест месеца са приоритетните направления, които бяха откроени на днешната среща с ръководния състав на министерството.

 

1 Коментар

1 коментар

  1. Анонимен...

    04.06.2013 at 01:20

    iskana, neiskana do mesec pak shte go mahnat

    0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™